Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти факультету МЕВ дізнавалися про особливості роботи у сфері журналістики та PR

Ірина Бреза та Ганна Твердохліб розповіли про діяльність Ужгородського прес-клубу

0 453
Студенти факультету МЕВ дізнавалися про особливості роботи у сфері журналістики та PR
16 березня в рамках інтерактивної програми «Вплив на формування громадської думки», започаткованої завідувачем кафедри міжнародної політики Аленом Пановим, студенти-міжнародники відвідали Ужгородський прес-клуб. Під час тренінгу фахівці у сфері журналістики та PR розповіли про особливості їх повсякденної роботи.
Студенти факультету МЕВ дізнавалися про особливості роботи у сфері журналістики та PR

Голова Ужгородського прес-клубу Ірина Бреза розповіла про власний досвід генерування та поширення інформації. За 17 років очолювана нею організація здобула репутацію незалежного інформаційного центру, якому довіряють провідні ЗМІ краю та держави.

«Нас не фінансують обласні фонди чи державні установи – ми самостійно забезпечуємо функціонування клубу. Вся наша інформація заснована на фактах», – наголосила пані Ірина. До дискусій приєднався громадський діяч, професор УжНУ Ален Панов: «У прес-клубі працюють спеціалісти, які вміють слухати, аналізувати і «фільтрувати», вловлювати головну думку. Вони створюють живий і повноцінний інформаційний продукт».

Студенти факультету МЕВ дізнавалися про особливості роботи у сфері журналістики та PR

Діяльність прес-клубу охоплює два основні напрямки: освітній – навчання журналістів – і реалізацію медійних проектів.

Ганна Твердохліб ознайомила студентів з таємницями успішного написання прес-анонсу: «Ми готуємо прес-анонс, ґрунтуючись на словах замовника медіа-події, правильно розставляємо акценти та вводимо новизну у формування інформаційного простору. Ми знаємо, як виділити головне, – те, що дійсно цікавить публіку».

Після заходу провели інтерактивну гру для закріплення першого практичного досвіду.

За інформацією кафедри міжнародних відносин
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.