Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Телепрограму, над якою працюють викладач і студенти відділення журналістики УжНУ, визнали однією з найкращих в Україні

Тішить, що представники Ужгородського університету створюють справді вартісний і цікавий продукт, котрий здобуває визнання на всеукраїнському рівні. Бажаємо творцям програми натхнення, актуальної інформації зі спортивного Олімпу і дальших перемог!

0 258
Програма «Територія спорту», автором якої є доцент кафедри журналістики УжНУ Володимир Тарасюк і над котрою працюють студенти медійного підрозділу університету, стала лауреатом ХІХ Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська». Її визнали однією з найкращих циклічних спортивних телепрограм.

Конкурс проводив Національний олімпійський комітет України у два етапи: під час першого обласні відділення НОК визначали лауреатів у регіонах та направляли роботи переможців обласних конкурсів на другий – Усеукраїнський.

Володимир Тарасюк
Володимир Тарасюк

15-хвилинна «Територія спорту» виходить щосереди на телеканалі «TV21 Ungvar» із квітня 2019 року. У майже півсотні випусків, створених з того часу, журналісти розповіли про 50 видів спорту, представили різнотематичні матеріали в 20 рубриках. Найпопулярніші серед цих рубрик – «Бліцуємо», «Вища ліга», «Друге дихання», «Жовта майка», «Тренерський місток», «Фанат». Нещодавно започаткували нову рубрику «Життя після спорту», де глядачі мають змогу дізнатися більше про життя колишніх спортсменів.

Як розповідає автор програми, кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики, член Асоціації спортивних журналістів України Володимир Тарасюк, суть проекту в тому, аби він був інформаційним і пізнавальним водночас, щоб люди дізнавалися про нові види спорту та брали з програми поради. У випусках, зокрема, можна побачити, як робити фізичні вправи з гантелями, зарядку, підбирати велосипед, правильно бігати тощо.

Телепрограму, над якою працюють викладач і студенти відділення журналістики УжНУ, визнали однією з найкращих в Україні«Програма не лише розповідає про події в спорті Закарпатської області, а й дає можливість зацікавити ним необізнаних людей. Наприклад, є батьки, котрі хочуть віддати дитину на спортивні заняття, а в них немає знайомих, які б порадили щось. Я вдячний телеканалу за те, що повірив у мій проект і воднораз дає можливість студентам спробувати себе в програмі, зробити перші телевізійні кроки поза стінами університету», – підкреслює Володимир Тарасюк.

Тетяна Лесюк
Тетяна Лесюк

Студенти відділення журналістики самостійно пишуть і начитують текст, знімають сюжети, а дехто навіть веде власну рубрику. Так, третьокурсниця Тетяна Лесюк є авторкою «Спортивної абетки».

«Спочатку спортивна тематика була для мене незвична. Однак, коли Володимир Юрійович запропонував долучитися до програми, подумала, що це хороша можливість розвинути нові навички, за що дуже йому вдячна. Спершу допомагав обирати й теми, пояснював, що буде цікаво для глядача, розповідав про специфіку телебачення. Тепер теми шукаю сама», – каже Тетяна.

Кароліна Бучковська
Кароліна Бучковська

Студентка 4-го курсу відділення журналістики Кароліна Бучковська, котра теж долучалася до роботи над програмою, розповідає: «Я кілька разів мала чудову можливість записуватися для «Території спорту». Цікавим був сюжет про баскетбол. Для мене, як для журналістки, котра хоче реалізуватися в спортивній сфері, то був крутий досвід. Володимир Юрійович завжди радо допомагає студентам, які хочуть навчатися спортивної журналістики. Рада, що є така можливість. Моя улюблена рубрика сьогодні – «Спортивна абетка». Дуже сподобався сюжет про парапланеризм. Постійно дивлюся випуски цієї програми, бо вони просто цікаві».

Оксана Кичера
Оксана Кичера

Варто відзначити, що студенти не тільки готують спортивні сюжети, а й пишуть наукові дослідження з тематики спортивної журналістики. Так, 4-курсниця Оксана Кичера неодноразово брала участь у зйомках програми, а тепер готує дипломну про закарпатських спортсменок.

«Тема наукової роботи обрала мене сама, можна сказати. Я хотіла, щоб керівником був саме Володимир Юрійович, адже мені подобається з ним співпрацювати», – розповідає Оксана. До слова, дівчина зізналася, що ще на першому курсі душа до спортивної журналістики в неї не лежала. Колись навіть казала, що є три галузі, у яких працювати точно не буде: політика, релігія і спорт. Та, як бачимо, усе вийшло по-іншому.

Тішимося, що викладачі і студенти  рідного вишу створюють справді вартісний і цікавий продукт, котрий ще й здобуває визнання на всеукраїнському рівні. Бажаємо творцям програми натхнення, актуальної інформації зі спортивного Олімпу і дальших перемог!

Нагородження переможців конкурсу відбудеться 27 лютого.

Олександра Костьо
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.