Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівці влаштували на День вишиванки Булькфест

Декілька дівчат та парубок дарували настрій перехожим на перехрестях вулиць Корзо-Волошина, площі Театральній та набережній Незалежності

0 135
Студенти та випускниці кафедри соціології та соціальної роботи факультету суспільних наук влаштували в центрі Ужгорода Булькфест. Захід приурочили до Дня вишиванки.

Ужнівці влаштували на День вишиванки БулькфестДекілька дівчат та парубок дарували настрій перехожим на перехрестях вулиць Корзо-Волошина, площі Театральній та набережній Незалежності. Для цього прихопили з собою мильні бульбашки, вдягли вишиванки й озброїлися усмішками.

Співорганізаторка дійства, третьокурсниця Ірина Пасєвич розповідає: «Цю акцію започаткував у 2010-му наш професор Федір Шандор. Нині він перебуває на фронті, а ми підтримуємо його ідеї. Цьогоріч наш наставник запропонував об’єднати Булькфест із Днем вишиванки. Так ми даруємо людям усмішки й заразом зберігаємо традиції українського народу. Приємно бачити людей у вишиванках, місто ніби розквітає різнобарвними орнаментами народної вишивки. А мильні бульбашки нині дуже порівнювані з нашим життям: воно крихке, але має бути яскравим».

Долучилася до акції й Катя Зозуля з Маріуполя. В Ужгороді дівчина викладає уроки латиноамериканських танців, а на акцію Булькфест прийшла саме з тренування. Каже: «Дути бульки — захопливий процес. Він потребує концентрації, як танець. Крім того, це дуже весело й дуже затягує! Щоразу стараєшся надути бульку більшу, ніж попередня. Такий собі челендж. Я максимально концентрувалася на процесі».

Як це було, дивіться на фото:

Ввечері ужнівці також долучилися до першого в цьому сезоні велозаїзду Big City Ride, у рамках якого збирали кошти для допомоги військовим.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.