Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Археологічному музеї історики презентували збірник студентських наукових праць

Статті молодих учених проходили перевірку на унікальність тексту за допомогою онлайн-сервісу «Unicheck»

0 210
Початок нового навчального року для студентів-істориків розпочався з презентації видання «Актуальні питання історії та міжнародних відносин: минуле і сучасність». В Археологічному музеї УжНУ представили черговий, уже одинадцятий випуск. Крім авторів статей, на заході були присутні також члени студентського наукового товариства «Кліо», викладачі та навіть першокурсники.

В Археологічному музеї історики презентували збірник студентських наукових працьВ Археологічному музеї історики презентували збірник студентських наукових працьДоцентка Наталія Радченко, упорядниця випуску, пояснює: «Цей збірник створювався відповідно до сучасних вимог, які висуваються до наукових праць, зокрема стосовно дотримання академічної доброчесності. Так, статті проходили перевірку на унікальність тексту за допомогою онлайн-сервісу Unicheck».

Роздумами про ідею видання та потребу в ньому поділилася магістрантка ІІ року навчання Галина Рейтій: «Оприлюднення власних досліджень у студентському збірнику – це хороший старт на шляху до науковця. Фах історика полягає не лише у відтворенні фактажу, а й продукування нового продукту в галузі гуманітаристики. Нова генерація – новий погляд, це необхідно для самовдосконалення та збагачення наукової бази через помилки, їх визнання й виправлення».

Присутні на заході погодилися, що онлайн-навчання й обмеження на великі зібрання за минулий рік не були перепоною для наукових проєктів. «Пандемія, звісно ж, внесла корективи в наукове життя, але воно не зупинялося. Тривала плідна праця над підготовкою наукового збірника, вихід якого нарешті відбувся і є нагородою для тих, хто доклав зусиль для написання статей, – зізнається голова СНТ «Кліо» Ангеліна Дебель і  додає: – Це саме та традиція, яка повинна жити».

В Археологічному музеї історики презентували збірник студентських наукових працьДо слова, про традиції: видання, про яке йдеться, бере свій початок з 2007 року, коли під керівництвом доцентів В. Мельника та І. Скиби вийшов перший випуск.

Михайло Рекрутяк, аспірант ФІМВ УжНУ
Фото Надії Керецман, Ярослава Шелемби, Олександри Данилаш
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.