Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ з’ясовували, чи створить ЄС робочі місця для закарпатської молоді

Гостями дискусійного клубу стали працівники держ- та бізнесустанов, громадських організацій, а також зацікавлені студенти

0 289
В УжНУ з'ясовували, чи створить ЄС робочі місця для закарпатської молоді
21 лютого в залі засідань вченої ради Ужгородського університету відбулася дискусія «Чи створить ЄС робочі місця для молоді?». Захід улаштували в рамках проекту «ЄС: вибір молодого покоління України». Гостями дискусійного клубу стали працівники держ- та бізнесустанов, громадських організацій, а також зацікавлені студенти.

В УжНУ з'ясовували, чи створить ЄС робочі місця для закарпатської молоді

Виступає Денис Ман

Зокрема, виступив директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА, депутат облради Денис Ман. Розповів про взаємодію влади з Євросоюзом, а також перспективи контактування ланок трикутника «влада – бізнес – ЄС».

Із промовами виступили директор ПАТ «Ужгородський «Турбогаз», член Асоціації роботодавців Ужгорода Михайло Качур, а також начальник управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич. Представники бізнесу й освітньої сфери зійшлися на тому, що люди, які виявили бажання поглиблювати зв’язки з Євросоюзом, самі здатні створити робочі місця. Крім того, фахівці переконали присутніх: здобути хорошу освіту, безперечно, можна і в Україні.

В УжНУ з'ясовували, чи створить ЄС робочі місця для закарпатської молоді

Микола Сюсько

«Важливо навчитися правильно використовувати можливості, надані Європейським Союзом. Участь у проектах, програмах, стажуваннях допомагають молоді здобути корисний досвід, самоусвідомитися. Слід пам’ятати про те, що завжди треба вчитися. Головне – бути активними, вивчати мови», – закликав депутат Ужгородської міської ради, голова ГО «Простір молоді» та аспірант УжНУ Микола Сюсько.

Присутню молодь цікавили питання конкуренції вітчизняних і зарубіжних компаній, сучасних тенденцій на закарпатському ринку. Говорили також про працевлаштування молодих людей із обмеженими можливостями, гендерну рівність.

Загалом, студентам порадили під час навчання здобувати досвід, працюючи в громадських організаціях, волонтерських рухах. А ще – бути активними, знаходити та створювати умови для вдосконалення.

В УжНУ з'ясовували, чи створить ЄС робочі місця для закарпатської молоді

В УжНУ з'ясовували, чи створить ЄС робочі місця для закарпатської молоді

Професор кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ужгородського університету Ігор Тодоров підсумував: «Промови всіх спікерів принесли велике задоволення. Молоді люди змогли переконатися: немає підстав для песимізму. Ми рухаємося в напрямку Європейського Союзу, створюються відповідні умови. Проте тільки від самих юнаків і дівчат залежить дальша інтеграція та майбутні перспективи».

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.