Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Волонтеріат УжНУ: що робить організація, куди йти і чим допомогти?

Хто хоче долучитися – телефонуйте на номер+380 (66) 945 25 16 (Марина)

0 370
Шостий день УжНУ стоїть пліч-о-пліч із українськими захисниками, медиками й біженцями. Медіацентр підготував огляд, щоб ви розуміли, де і чим можете бути корисними.

Головне, що варто знати тим, хто хоче допомогти: «Ми співпрацюємо з усіма волонтерськими організаціями міста й області. Координуємо, перенаправляємо, тому до нас можна звертатися з усіма питаннями — щодо допомоги переселенцям, військовим, теробороні тощо. Навіть якщо ми щось не збираємо – передаємо іншим організаціям», — каже представниця Волонтеріату УжНУ, помічниця ректора Крістіна Товт.

Гуртожитки

Волонтеріат УжНУ: що робить організація, куди йти і чим допомогти?Із перших днів університетські гуртожитки у співпраці з місцевою владою першими стали приймати людей. Університет надав можливість розмістити понад 1000 осіб. Інтереси студентів, які тут працюють і живуть, урахували, аби їхній комфорт не зазнав збитків. Ті, хто міг виїхати, — виїхали; хто не мав такої можливості – залишився жити в гуртожитках.

Речі

Щодня з 9 до 17-ї години ви можете приносити речі в приміщення ректорату на пл. Народній, 3. Тут для тих, хто покинув свої домівки, збирають постільну білизну, матраци, ковдри, подушки, рушники, засоби гігієни, одноразовий посуд, а також побутову хімію й медикаменти. Усе сортують і на запит комендантів про потреби людей передають у гуртожитки.

Найбільш гостра потреба наразі в ліжках, постільній білизні, матрацах і подушках. Якщо можете поділитися, — приносьте.

Також є запит на чоловічу спідню білизну й шкарпетки, щоб передати у Київ.

Ліки

Волонтеріат УжНУ: що робить організація, куди йти і чим допомогти?Для військової частини, потім ще для передачі на фронт. Треба і для приїжджих, і для військових.

«Коли наша волонтерка закуповувала ліки в аптеці за списком, не вистачало близько 1000 гривень. І в аптеці чоловік із черги почув, що це на потреби військових, – оплатив повністю чек на 5287 грн. Ми знаємо, що це викладач УжНУ, і це особливо приємно. За збережені кошти докупили ще ліків», — розповіла представниця Волонтеріату УжНУ Ганна Мелеганич.

Сітки

Сітки тут почали плести в суботу, хоча ще в п’ятницю це здавалося нереальним — купити нову рибальську сітку було неможливо. Рух підтримки закарпатських військових поділився сіткою, якою користувався один із ужгородських рибалок.
Спочатку коштом волонтерів УжНУ на 760 грн купили 24 м дешевої тканини для підготовки маскування. Відтак більшість волонтерів принесли з дому коричневі, чорні, зелені, сірі речі, які тут на місці ріжуть на смужки потрібного розміру й вплітають у сітки.

Бункери

Університетські бункери привели до ладу: розчистили, зробили запаси води й усього необхідного. У разі потреби ви точно можете пройти до укриттів за адресами:

* Університетська, 14 (центральний корпус УжНУ на БАМі),
* Собранецька, 148 (факультет післядипломної освіти, район аеропорту),
* Волошина, 32 (біологічний факультет УжНУ неподалік філармонії),
* пл. Народна, 3 (ректорат),
* Волошина, 54 (фізичний факультет УжНУ).

Волонтеріат УжНУ: що робить організація, куди йти і чим допомогти?Також Волонтеріат УжНУ зібрав каремати і спальники для захисників та приймає допомогу з-за кордону. Однак найбільше уваги Волонтеріат і координаційна група УжНУ присвячують допомозі переміщеним особам, повідомила представниця Волонтеріату Марина Сташина-Неймет.

Хто хоче долучитися до Волонтеріату, телефонуйте на номер +380 (66) 945 25 16 (Марина).

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.