Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти УжНУ поспілкувалися з консулами Чеської та Словацької Республік

Особливість зустрічі полягала й у тому, що молодь дістала й певну мовну практику з носіями відповідних мов

0 206
13 березня у залі засідань Вченої ради університету словакісти й богемісти філфаку, а також студенти факультету історії та міжнародних економічних відносин у рамках Днів Чехії та Словаччини мали нагоду поспілкуватися з консулами сусідніх держав та поставити їм питання, що найбільше турбують молодь.

Так, зокрема, з ужнівцями зустрілися Генеральний консул ЧР у Львові Павел Пешек, Генеральний консул СР в Ужгороді Mірослав Мойжіта, Почесний консул ЧР в Ужгороді Отто Ковчар і Почесний консул СР у Великому Березному Олег Адамчук. Модерувала зібрання проректор із науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел.

Молодь почула про історію Чехословаччини та сьогодення нинішніх республік, дізналася про особливості освіти там, відтак мала можливість поставити дипломатам актуальні для себе запитання. Особливість зустрічі полягала і в тому, що наші студенти дістали й певну мовну практику із носіями відповідних мов.

Серед іншого торкнулися теми санкцій Чехії та Словаччини до Росії як країни-агресора. Присутні цікавилися, скільки заявок на отримання чеської робочої візи щодня подають українці та скільки з них розглядають, говорили й про семестрові програми тощо.

Відповідаючи на питання щодо санкцій Олег Адамчук слушно зауважив, що можна скільки завгодно дивитися на дії інших країн щодо Росії, однак українці самі вчиняють непатріотично, щодня купуючи товари російського виробництва, яких на полицях закарпатських магазинів і досі залишається близько 20–25 відсотків. Що ж до віз, то з’ясувався цікавий факт: щоденно до консульства надсилають десятки заявок, однак розглядають всього три на тиждень.

Крім того, студентів запросили на кінопокази, що відбуваються в рамках Днів Чехії та Словаччини в Ужгороді.

Ксенія Шокіна

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.