Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентів-юристів ознайомили з новаціями в Мін’юсті та системою надання вторинної безоплатної допомоги

0 323
Студентів-юристів ознайомили з новаціями в Мін'юсті та системою надання вторинної безоплатної допомоги
Студентів-юристів ознайомили з новаціями в Мін'юсті та системою надання вторинної безоплатної допомоги
На юридичному факультеті відбувся відеолекторій на теми «Новації в системі Міністерства юстиції України» та «Реалізація права на безоплатну правову допомогу в Україні». Для проведення заходу були запрошені працівники Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області та Ужгородського місцевого центру з надання БВПД.

Студентів-юристів ознайомили з новаціями в Мін'юсті та системою надання вторинної безоплатної допомоги

Майбутні юристи мали змогу з’ясувати для себе питання реформ, які відбулися в системі Міністерства юстиції України, та запровадження пілотних проектів – «Шлюб за добу», «Онлайн будинок юстиції», що успішно діють в Закарпатській області.

Представник Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Марія Рішко докладно розповіла студентам-правникам про систему надання безоплатної вторинної правової допомоги місцевими центрами, а також про суб’єктів, які мають право на на таку допомогу. Кращих студентів запросили на проходження практики зі спеціальності до Ужгородського центру.

Упродовж лекції молодь активно цікавилася правовими послугами, які надає центр, зокрема щодо  представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру; надання правової інформації; консультацій і роз’яснень з правових питань; складання заяв, скарг та інших документів правового характеру; надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації тощо.

За інформацією юридичного факультету УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.