Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Кафедра журналістики УжНУ – в десятці рейтингу вітчизняних підрозділів, що готують медійників

В Україні майже 4 десятки підрозділів, де готують журналістів

0 357
Кафедра журналістики УжНУ – в десятці рейтингу вітчизняних підрозділів, що готують медійників
ГО «Детектор медіа» оприлюднила підсумки свого дослідження якості журналістської освіти в Україні. За результатами аналізу інформації, наданої вітчизняними навчально-науковими підрозділами, де готують майбутніх працівників медійної галузі, складено відповідний рейтинг.

Із 39 журналістських факультетів/відділень/шкіл в українських вишах кафедра журналістики Ужгородського університету посідає 7–8-у позицію за бакалаврською програмою і 8–9-у – за магістерською. Щоправда, ціла низка підрозділів узагалі відмовилася надавати будь-яку інформацію про себе.

Кафедра журналістики УжНУ – в десятці рейтингу вітчизняних підрозділів, що готують медійників

Рейтинг

Дослідження, вважають його організатори, дало змогу виявити й заявити про ряд проблем у системі журналістської освіти, зокрема: формальність навчальних планів, брак уваги до практичних навичок; перенасиченість філологічними дисциплінами; брак практичного досвіду викладачів, їх некомпетентність; слабкість технічної бази; брак зв’язку з медіаіндустрією; слабка інтегрованість у навчальний процес; відсутність комунікації кафедр та факультетів із зовнішньою аудиторією. Детальне обговорення цих проблем відбудеться 25 жовтня на загальноукранській конференції «Журналістська освіта в Україні: що маємо і куди рухаємось?» .

Між іншим, до рейтингу не потрапив Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, оскільки не надав інформацію експертній дослідницькій групі.

Більше – на сайті MediaSapiens.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.