Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У рамках «Ukraїnian Fashion Bazaar» відбувся круглий стіл про фешн-журналістику

Темою обговорення стали публікації на модну тематику та їхнє ефективне подання

0 394
У рамках «Ukraїnian Fashion Bazaar» відбувся круглий стіл про фешн-журналістику
У рамках «Ukraїnian Fashion Bazaar» відбувся круглий стіл про фешн-журналістику
2 квітня у рамках «Ukraїnian Fashion Bazaar» в Ужгородському культурно-історичному центрі «Совине гніздо» відбувся круглий стіл, що стосувався фешн-журналістики в Україні та її перспектив. Доки в основному залі тривала підготовка до другого дня показів, на сонячній терасі вмостилися задля «модних розмов» відомі гості та блогери-початківці.
У рамках «Ukraїnian Fashion Bazaar» відбувся круглий стіл про фешн-журналістику

Спікерами зустрічі стали головний редактор українського видання про моду «Ательє» Наталія Лук’янець та доктор мистецтвознавства і знавець фешн-індустрії Мирослав Мельник. Своє знайомство з присутніми вони провели у форматі запитання-відповідь. Головною темою обговорення стали публікації на модну тематику та їхнє ефективне подання.

За словами Мирослава, фешн-блог є для нього справжнім щоденником. Тут можна сміливо висловити власні враження від показів і нових колекцій, похвалити чи покритикувати дизайнерів.

Багато говорили про комерційну складову текстів – чимало статей про моду є заздалегідь «придбаними». На переконання модних гостей, в Україні ніша фешн-журналістики досі не є повноцінно сформованою, тож відкриває добрі перспективи – насамперед для молоді. 

Окремо говорили про організацію вдалих модних івентів і вміння привернути до них увагу преси. Важливими визначили потужність брендингу та користування соцмережами. Останні, на переконання Наталії та Мирослава, є найбільш вдалим майданчиком для молодих дизайнерів розповісти про себе світу.

Після розмови присутні могли індивідуально поспілкуватися з гостями, а відтак приєдналися до показу.

Антоніна Чундак
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.