Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Танцювальний спорт: закарпатський слід австрійського чемпіонату світу

У складі нашої команди виступали двоє першокурсників Ужгородського національного університету – Аркадій Гуловський з економічного факультету та Анастасія Левко з факультету туризму та міжнародних комунікацій

0 319
У Відні фінішував чемпіонат світу з танцювального спорту в категорії «Формейшн». Честь України на цих змаганнях захищала команда закарпатців, основу якої склали представники КСТ «Грація» (Ужгород).

Танцювальний спорт: закарпатський слід австрійського чемпіонату світуНаші спортсмени представили на розгляд журі минулорічну програму «Диких танців» і загалом успішно себе репрезентували.

– Для виходу до півфіналу не вистачило тільки 0,2 бала, – розповіла голова Закарпатського обласного осередку Всеукраїнської федерації танцювального спорту Олександра Мишко. – Перед участю в змаганнях такого високого рівня виникли певні труднощі. Так, один із учасників був травмований, тож довелося шукати заміну. А ще на кордоні Угорщини й Австрії несподівано виникли проблеми з транспортом. У зв’язку з цим спортсмени прибули на чемпіонат із відчутним запізненням та дещо втомленими. Можливо, тому й не вистачило тих 0,2. Водночас наша команда доволі молода – вік її членів від 13 до 25 років. Так само молодою є тренер Вероніка Мишко, яка виконала велику роботу, щоб гідно представити Закарпаття й Україну на чемпіонаті світу. Також хочу подякувати батьківському комітету, який узяв на себе тягар фінансових витрат.

Танцювальний спорт: закарпатський слід австрійського чемпіонату світуНевеликий відрив від суперників дає підстави оптимістично дивитися вперед, а набутий досвід стане запорукою майбутніх перемог. Власне ж чемпіонат світу залишив загалом незабутні враження.

– Крім нашої програми, у якій виграли росіяни, німці й друга команда з Росії, ми мали змогу спостерігати ще й за змаганнями професіоналів у категорії «Шоу», де найкраще себе зарекомендували австрійці, данці та німці. До речі, за австрійський дует виступав танцюрист з України, за котрого ми щиро вболівали. У складі ж закарпатського «формейшн» виступали два першокурсники з Ужгородського національного університету – Аркадій Гуловський з економічного факультету та Анастасія Левко з факультету туризму та міжнародних комунікацій. Я вже не кажу про абітурієнтів УжНУ, які займаються в «Грації». Узагалі хочу подякувати найстаршому ВНЗ краю, який активно підтримує розвиток танцювального спорту, зокрема в особі проректора Мирослави Лендьел. Ми готувалися в залі вишу, і незважаючи на відповідальний період навчання в кінці року, студенти приходили на заняття, відповідально тренувалися, – зауважує Олександра Мирославівна.

Танцювальний спорт: закарпатський слід австрійського чемпіонату світуСвоєю чергою, Анастасія Левко додала: «Чемпіонат світу подарував неймовірні враження й досвід. Коли ти з трибунТанцювальний спорт: закарпатський слід австрійського чемпіонату світу спостерігаєш за виступами кращих танцюристів планети, хочеться стати такими ж, як вони. А енергетика свята, підтримки на змаганнях була настільки колосальною, що варто просто поїхати й подивитися захід такого рівня».

Такі ж приємні враження мав і Аркадій Гуловський: «Я був дуже щасливий, що побував на паркеті чемпіонату світу. Саме там наша команда намагалася якнайкраще реалізуватися й показати все, що вміє. Ми набралися чимало досвіду після власного виступу й спостерігаючи за танцями чемпіонів світу. А після перегляду відео зі змагань проаналізували свої помилки, над якими працюватимемо більше. І, сподіваюся, досягнемо вершини, але над цим потрібно трудитися. Цього ми, звичайно, не можемо зробити без наших тренерів, із якими разом упевнено йдемо до мети. Спершу хочеться подякувати їм за сумлінну роботу, цікаві тренування й за те, що вселяють віру. Дякую Олександрі Мирославівні Мишко, дякую Вероніці Володимирівні Мишко, дякую батькам і всій команді!».

Володимир Тарасюк,
заступник голови Закарпатської асоціації спортивних журналістів України
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.