Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Директор НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин взяв участь у міжнародній конференції у Карловому університеті в Празі

Наукові доповіді й дискусії стосувалися періоду Тридцятилітньої війни в конфесійному розвитку Центральної Європи

0 158

Директор НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин взяв участь у міжнародній конференції у Карловому університеті в Празі

29–30 листопада в Малій та Цісарській залах ректорату Карлового університету в Празі відбулася Міжнародна наукова конференція «Період Тридцятилітньої війни в конфесійному розвитку Центральної Європи». Організаторами форуму виступили гуситський теологічний факультет Карлового університету, Центр соціально-історичних досліджень та Інститут історії філософського факультету Пряшівського університету (Словаччина).
Олександр Білаш
Олександр Білаш

На запрошення організаційного комітету участь у конференції взяв і директор НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин УжНУ, заступник декана юридичного факультету з міжнародних зв’язків, кандидат юридичних наук, доктор філософії Карлового університету в Празі, доцент Олександр Білаш.

Доповіді, виголошені на конференції, стосувалися різної тематики: «Політика та конфесії у період Тридцятилітньої війни», «Особистості», «Вигнанці Угорщини та Трансільванії», «Народи, церкви та віровчення у роки Тридцятилітньої війни», «Угорський протестантизм та рекатолізація у період Тридцятилітньої війни».

Модерували представницький форум член Колегіуму ректора Карлового університету професор Ян Благослав Лашек та ректор Пряшівського університету професор Петер Коня. У конференції також узяв участь проректор Карлового університету професор Ян Ройт.

Директор НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин взяв участь у міжнародній конференції у Карловому університеті в ПразіУчасниками міжнародного зібрання стали представники університетів та наукових установ Чехії, Словаччини, Угорщини, Польщі, Австрії, Німеччини.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.