Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Випускник УжНУ Андрій Заяць є другою фігурою у Міністерстві закордонних справ України

Посаду держсекретаря випускник факультету іноземної філології здобув після відповідного конкурсу наприкінці минулого року

0 1 172
Випускник УжНУ Андрій Заяць є другою фігурою у Міністерстві закордонних справ України
Андрій Заяць
Випускник романо-германської філології (нині факультету іноземної філології), закарпатець Андрій Заяць вже десять місяців працює держсекретарем Міністерства закордонних справ України.

Відповідно до нового закону про державну службу, посада державного секретаря є найвищою в дипломатичній службі, яка не має статусу політичної. Ця посада зберігається до приходу нового міністра.

Посаду держсекретаря МЗС України випускник УжНУ здобув після проходження відповідного конкурсу наприкінці минулого року. До цього Андрій Заяць працював у МЗС директором департаменту Близького Сходу та Африки. Перед тим очолював посольство в Гвінеї, в Сенегалі, працював послом у декількох країнах Африки.

Андрій Заяць народився на Ужгородщині. Знає англійську, французьку та угорську мову. Цікаво, що в 1993–1995 роках працював шкільним вчителем Часлівської школи. Як учитель став дипломатом? За словами Андрія Заяця, у 1994 році він супроводжував ректора Ужгородського університету як перекладач і познайомився з українським дипломатом Дмитром Ткачем, який через рік запропонував йому роботу в посольстві. Так уже в 1995–1998-му працює референтом, аташе, третім секретарем Посольства України в Угорській Республіці.

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.