Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Делегація Ужгородського університету взяла участь у воркшопі в Татранській Ломниці

Захід у Словаччині організували Університет Коменського в Братиславі, лабораторії Medirex Group (Словаччина) та OneLab (Ужгород, Україна)

0 1 035

Делегація Ужгородського університету взяла участь у воркшопі в Татранській Ломниці

24–26 червня делегація Ужгородського університету в складі ректора Володимира Смоланки, деканеси біологічного факультету Ярослави Гасинець, PhD в галузі генетики та медицини, лікарки-генетикині, доцентки Христини Щубелки відвідала воркшоп в Татранській Ломниці (Словаччина), організований Університетом Коменського в Братиславі, лабораторіями Medirex Group (Словаччина) та OneLab (Ужгород, Україна).

Під час воркшопу делегати Університету Коменського в Братиславі – ректор Марек Штевчек, декан медичного факультету Юрай Паєр, заступники декана Петер Джакуляк, Олександра Бражінова, доцент Любош Данішович – репрезентували свій виш, зокрема медичний факультет, напрямки навчальної, наукової та проєктної діяльності.

З боку Ужгородського університету ректор Володимир Смоланка розповів про структуру вишу, основні напрямки наукової діяльності, що проводяться на медичному та біологічному факультетах. Деканеса біологічного факультету Ярослава Гасинець розповіла про новітні геномні дослідження в очолюваному нею підрозділі за останні роки. Доцентка біологічного факультету Христина Щубелка представила можливі напрямки майбутньої медико-біологічної співпраці в проєктах у галузі геноміки цукрового діабету 1-го типу й популяційної генетики у Східній Європі.

Сторони також обговорили можливість підписання Меморандуму про співпрацю у медико-біологічному напрямі, насамперед щодо молекулярно-генетичних досліджень.

Делегація Ужгородського університету взяла участь у воркшопі в Татранській ЛомниціТакож для учасників воркшопу організували екскурсію лабораторіями Medirex Group у Кошицях (Словаччина).

За інформацією біологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.