Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Завдяки співпраці з краєм Височина зима на філфаку буде теплою

У підрозділі відремонтували й обладнали техзасобами дві аудиторії, а також встановлюють енергоощадні вікна на всьому поверсі

0 500
Чеська делегація на філфаку УжНУ
Чеська делегація на філфаку УжНУ
Навчатися у більш комфортних умовах матимуть нагоду студенти філологічного факультету УжНУ. 27 вересня завдяки реалізації спільного проекту Ужгородського національного університету й чеського краю Височина урочисто відкрили відремонтовану найбільшу лекційну аудиторію на четвертому поверсі БАМу. А ще обіцяють: новий опалювальний сезон філфаківці почнуть у теплі – чеські партнери доклалися до зусиль нашого вишу щодо заміни вікон по всьому периметру факультету.
Павел Пешек, Їржі Бегоунек, Володимир Чубірко та Радек Матула
Павел Пешек, Їржі Бєгоунек, Володимир Чубірко та Радек Матула

Приурочили оновлення філфаку до 100-річчя утворення Чехословацької Республіки. З цієї нагоди на Закарпаття прибули Надзвичайний і Повноважний посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула, Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Павел Пешек та численна делегація чеського краю Височина на чолі з гетьманом Їржі Бєгоунеком.

Філологічний факультет закордонні колеги обрали не дарма – саме тут УжНУ готує фахівців-богемістів. Нині на філфаку створили гідну матеріально-технічну базу для навчання знавців чеської мови та літератури.

Їржі Бєгоунек
Їржі Бєгоунек

Гетьман краю Височина Їржі Бєгоунек, виголосив лекцію щодо сторіччя з нагоди створення Чехословаччини, наголошуючи на спільному минулому наших земель, цінному архітектурному й культурному спадку, що дістався Ужгороду з часів чехословацького періоду, та плідній співпраці, що триває нині. Зокрема – в освітній сфері.

Володимир Смоланка
Володимир Смоланка
Галина Шумицька
Галина Шумицька

«Ми вже реалізували цілий ряд проектів за допомогою колег із чеського краю Височина, і стосуються вони не тільки філологічного факультету, хоч передусім саме його, – каже ректор УжНУ Володимир Смоланка. – І якщо говорити про філфак, то тут спільними силами вже відремонтовано кілька аудиторій, закуплено технічне обладнання, а в цей опалювальний сезон увійдемо з новими вікнами, що сприятиме і комфорту викладачів та студентів, й енергоощадженню».

Очільниця філологічного факультету Галина Шумицька оновленням неймовірно тішиться: «Край Височина та благодійний фонд ВіЗа уже допомогли відремонтувати й обладнати сучасною технікою велику лекційну та ще одну меншу філфаківські аудиторії. А тепер за співфінансування нашого університету й краю Височина відбудеться й заміна вікон на всьому філологічному факультеті. Я вдячна чеським партнерам, а передусім нашому ректору, який торік пообіцяв, що філфак буде з вікнами, – і обіцянки дотримав!»

Завдяки співпраці з краєм Височина зима на філфаку буде теплою

Більше – у нашому відео.

Ксенія Шокіна
фото, відео Віталія Завадяка та Петра Будая
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.