Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Економічний факультет аналізує потреби ринку й пропонує абітурієнтам запитувані спеціальності та спеціалізації, – Віталій Сержанов

Декан підрозділу звітував про діяльність упродовж ‎2013–2018 років на засіданні Вченої ради УжНУ

0 243

Економічний факультет аналізує потреби ринку й пропонує абітурієнтам запитувані спеціальності та спеціалізації, – Віталій Сержанов

Під час квітневого засідання Вченої ради декан економічного факультету Віталій Сержанов звітував про діяльність за ‎2013–2018 роки.
Економічний факультет аналізує потреби ринку й пропонує абітурієнтам запитувані спеціальності та спеціалізації, – Віталій Сержанов
Віталій Сержанов

Історія підрозділу сягає 1963-го. Нині в структурі факультету 4 кафедри: економіки і підприємництва, фінансів і банківської справи, обліку і аудиту, економічної теорії. Також діє бізнес-центр та інноваційна лабораторія TEMPUS INNOLAB.

«Економічний факультет намагається йти в ногу з часом, аналізує потреби ринку й пропонує абітурієнтам запитувані спеціальності та спеціалізації. Намагаємося зацікавлювати і молодь з-за кордону. У поточному навчальному році розпочато підготовку за англомовною програмою за спеціальністю «Економіка». І нині у нас уже навчаються дві студентки з Нігерії», – зауважив Віталій Сержанов.

На початку 2018-го на економічному факультеті здобували фах близько 400 студентів денної форми, 370 — заочної. Загальна кількість науково-педагогічних працівників у підрозділі — понад 80.

Крім того, майбутнім економістам читають лекції фахівці-практики з різних сфер економіки, бізнесу, державної влади, іноземні експерти. Факультет налагодив співпрацю з багатьма структурами, організаціями області, у яких вихованці набувають практичних навичок, а після випуску можуть працевлаштуватися.

Економічний факультет аналізує потреби ринку й пропонує абітурієнтам запитувані спеціальності та спеціалізації, – Віталій СержановУ доповіді Віталія Сержанова йшлося і про наукову діяльність. Так, упродовж останніх 5 років представники економічного факультету опублікували близько 400 наукових статей, видали понад півсотні монографій, 30 навчальних посібників. Також організовано 22 наукові заходи. Із 1994 року випускається Науковий вісник Ужгородського університету. Серія «Економіка».

Партнерами економічного факультету УжНУ є виші Угорщини, Словаччини, Польщі, Чехії, Хорватії, Грузії, Італії, Литви, Німеччини, Канади. Упродовж 2015–18 рр. економісти УжНУ долучилися до програми обмінів Erasmus+ в університеті міста Фоджі (Італія), університеті Миколаса Ромеріса (Литва), Політехнічному університеті (Хорватія). До того ж студенти мають змогу здобути 2 дипломи: УжНУ і польського університету «Вища школа бізнесу» або німецького університету Фрезеніус (за програмою подвійних дипломів).

Традиційними є факультетські свята, екскурсії для студентів, квести, спортивні та благодійні заходи.

Увагу приділяють і профорієнтаційній діяльності, зокрема організовують ознайомчі екскурсії для школярів. На базі економічного факультету щорічно влаштовують обласний етап конкурсу наукових робіт МАН із фінансів і кредиту, історії економічної думки, мікро- та макроекономіки. Нещодавно підрозділ приймав учасників Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки.

Економісти альма-матер активно висвітлюють свою діяльність у медіа, а також на своїх сторінках у Facebook та в Instagram.

Економічний факультет аналізує потреби ринку й пропонує абітурієнтам запитувані спеціальності та спеціалізації, – Віталій СержановЗаслухавши та обговоривши звіт Віталія Сержанова, Вчена рада ухвалила, щоб колектив економічного факультету й надалі вдосконалював навчальний процес, вводячи новітні методики; посилив роботу з видання підручників та посібників; підвищував кількісні та якісні показники публікацій в іноземних рейтингових журналах, зокрема тих, що індексуються базами Scopus, Web of Science та ін.

Крім того, під час засідання директор НН Інституту євроінтеграційних досліджень УжНУ Іван Артьомов презентував нагороду, надану альма-матер у номінації «Установа з найвищою ефективністю наукових досліджень у 2018 році» на церемонії Web of Science Award (організатори – НАН України та компанія Clarivate Analytics).

Економічний факультет аналізує потреби ринку й пропонує абітурієнтам запитувані спеціальності та спеціалізації, – Віталій Сержанов
Ігор Студеняк

Проректор із наукової роботи Ігор Студеняк відрекомендував претендента на здобуття звання «Почесний доктор УжНУ» – президента Литовської академії наук Юраса Баніса.

Члени Вченої ради також проголосували за кандидатів на присвоєння вчених звань та обрали на посади науково-педагогічних працівників, затвердили зміни до правил прийому і теми дисертаційних досліджень, підтримали висунення роботи колег із вітчизняних вишів на здобуття Державної премії України в галузі освіти у 2018 році.

Ігор Студеняк інформував про рекомендацію до друку видань, зокрема збірників тез доповідей конференцій (у квітні в Ужгородському університеті відбудеться близько 20 наукових заходів).

Своєю чергою, перший проректор Олександр Сливка наголосив на необхідності уточнення професійних кваліфікацій здобувачів вищої освіти в навчальних планах до чергового засідання Вченої ради, яке заплановане на 24 травня.

Ольга Брайлян,
фото Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.