Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Млинці конкурсантів «Ужгородської палачінти» оцінював суперфіналіст «МастерШефа» Володимир Троцький

Професор УжНУ, туризмознавець Федір Шандор обіцяє містянам найближчим часом зустрічі зі ще кількома запрошеними телезірками

0 91
Найсмачніший фестиваль зими цими днями відбувся в Ужгороді. З 9 до 11 лютого в Боздоському парку «Ужгородська палачінта» – фест, який не залишить шлунок байдужим. Цього року організатори підготували містянам сюрприз і запросили суперфіналіста відомого кулінарного проекту «МастерШеф» Володимира Троцького.
Селфі з телезіркою кортіло багатьом

Млинці, звісно, – головний атрибут свята, і пропонують їх тут із найрізноманітнішими начинками: куркою, жульєном, фаршмаком та навіть шовдарем, а любителів солодкого почастують палачінтами із яблуком, горіхами, медом, кокосом, шоколадом, варенням. Однак не млинцями єдиними – тут пропонують і шашлик, і смажені ковбаски, і боґрач, різні види меду, а щоб ліпше смакувало – наллють вина, сливовиці, калганівки, калинівки – та чого душа забажає!

На іншій алеї розгорнули ятки зі своїми виробами гендмейдери – тут і різноманітні прикраси, і елементи декору, і свічки, вироби з дерева, вишиванки тощо.

Організатори продумали насичену розважальну програму, тож усяк охочий міг узяти участь у боях мішками чи спробувати залізти на височенний стовп за чобітком із призом, тим часом як на сцені співали й танцювали.

Головним гостем свята став учасник «МастерШефа» Володимир Троцький, який разом із ужгородським кондитером Валентином Штефаньом та туризмознавцем, професором УжНУ Федором Шандором оцінював палачінти й обирав переможця. Цьогорічними володарями головного призу фестивалю золотої палачінтовки стала команда Grill Chempion. До слова, грошову винагороду (а це 3000 гривень) переможці віддали – Руху підтримки закарпатських військових, які на Палачінті працювали на локації «Бліндаж» і заробили у підсумку 31464 гривень.

Також усі охочі мали нагоду сфотографуватися з Вовою та поставити йому запитання.

– Вся Україна святкує Масляну однотипно, а Ужгород мене здивував, бо тут не Масляна – тут Палачінта, – розповідає відомий кулінар. – Млинці, що перемогли, як на мене, яскраво презентували Західну Україну – всередині була рулька (просто Володимир ще не знає, що таке шовдарь. – Авт.). Але зауважу: простота – не гріх, готувати потрібно з любов’ю і з душею, тоді буде найсмачніше. Не потрібно боятися – треба працювати і наполегливо йти до своєї мети.

Після фестивалю, зізнається Володимир, має намір погуляти Ужгородом, щоб зрозуміти, куди слід повернутися під час свого наступного візиту.

Інший член журі – професор УжНУ, туризмознавець Федір Шандор – розповідає:

– Я беру участь у «Палачінті» із самого початку фестивалю або як співорганізатор, або як член журі. Цього року учасники продемонстрували величезний ріст – якість, подача і оригінальність страв стрибнули на сто відсотків. Під час «Параду наречених» у 2017-му ми зрозуміли, що не помилилися, коли запросили в гості до вароша відомого холостяка Іраклі Макацарію. Людям цікаво бачити не співаків, які виконують пісні під фонограму, а цікавих персонажів телешоу. Можу сказати, що вже на весні до Ужгорода знову маємо намір запросити відому особистість, ну а далі, звісно, й на Парад наречених.

Свято закінчилося феєричним вогняним шоу від театру вогню Dragon Fly та характерним для Масляної спаленням Мари.

Ксенія Шокіна

Залишіть відповідь