Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентство філфаку спілкувалося з письменниками – учасниками «Книги-фесту-2018»

На філологічний завітали Володимир Шовкошитний, Марія Ткачівська, Сергій Синюк та Олександр Гаврош

0 193

Студентство філфаку спілкувалося з письменниками – учасниками «Книги-фесту-2018»

Студентство філфаку спілкувалося з письменниками – учасниками «Книги-фесту-2018»
Марія Ткачівська
У рамках святкування Дня філологічного факультету до підрозділу завітали письменники Володимир Шовкошитний, Марія Ткачівська, Сергій Синюк та Олександр Гаврош. Митці мали невимушену розмову з молоддю та презентували власні доробки.

Доктор філософії, політичний та громадський діяч Володимир Шовкошитний разом із відомою українською письменницею, поетесою викладачем, науковцем Марією Ткачівською презентували молоді філфаку «свіженький» роман пані Марії «Я і мій Дон Жуан», виданий в «Українському пріоритеті», директором якого є пан Володимир.

«Ця книга – релакс для читача. Щоб він міг, читаючи, відпочити, посміятися, не напружувати голову. Іноді це просто необхідно кожному з нас. Окрім того, через легкий гумор тут показана глибока історія звичайної жінки, яка надзвичайними силами намагається зберегти те, що для неї цінне!» – каже Марія Ткачівська. Письменниця зачитала декілька уривків із твору і власну поезію, написану ще в студентські роки.

Студентство філфаку спілкувалося з письменниками – учасниками «Книги-фесту-2018»
Сергій Синюк

Письменник, краєзнавець, журналіст із Тернопільщини Сергій Синюк та закарпатський майстер слова Олександр Гаврош розповідали студентам про серію «Ім’я на обкладинці», у якій пан Сергій видав дослідження «Тисячоліття волинської книжності» та практичний посібник «Літературна кухня, або Посібник прозаїка-початківця». Олександр Гаврош, який видав у цій серії уже дві книжки, повідав філфаківцям саме про них. Його «Казки і казкарі» пропонують читачеві історію виникнення казок, розповіді про життя найвідоміших казкарів та особливості казки на Закарпатті; «Останній опришок Микола Шугай» представляє документальну інформацію про найвідомішого закарпатського розбійника ХХ століття.

Загалом зустрічі вдалися надзвичайно плідними й результативними, адже студенти мали можливість особисто поспілкуватися з людьми, що творять сучасну літературу, та придбати книги з автографами письменників.

Юлія Шипович,
фото Антоніни Зеленецької
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.