Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужгородський університет приймав 1/8 фіналу Міжнародної олімпіади з програмування

Усього в УжНУ змагалося 16 команд, 12 із яких студентські, а 4 – учнівські

0 993
Олімпіада, що проводиться в Україні під егідою ACM ICPC, – це єдине студентське змагання з програмування, яке має підтримку міжнародних корпорацій та є складовою міжнародної. Найкращі тренери і студенти дістають можливість бути членами міжнародної асоціації фахівців у галузі комп’ютерних наук Association for Computing Machinery та мати доступ до всіх новинок упродовж певного часу.
Ужгородський університет приймав 1/8 фіналу Міжнародної олімпіади з програмування
Команда UzhNU_MaybeEasyWin
Ужгородський університет приймав 1/8 фіналу Міжнародної олімпіади з програмування
Команда UzhNU_Auturismo

Минулої п’ятниці команда УжНУ повернулася в Україну з Пекіна, де взяла участь у фіналі Чемпіонату світу з програмування, а вже в суботу, 21 квітня, стартував новий етап цього престижного заходу: на базі факультету інформаційних технологій пройшов І етап Всеукраїнської олімпіади з програмування, який одночасно є 1/8 фіналу Міжнародної олімпіади.

Усього в УжНУ змагалося 16 команд, 12 із яких студентські, а 4 – учнівські. 9 команд були сформовані зі студентів факультету інформаційних технологій, 3 – зі студентів інженерно-технічного факультету.

Ті самі задачі розв’язували команди в усіх областях України. Із західних регіонів було представлено 110 колективів. Приємно знову відзначити високий рівень команд із Закарпаття: майже всі вони опинилися в першій половині загального рейтингу.

Результати першого етапу офіційно визначаються щодо кожної області окремо, тож можемо констатувати такий фінішний результат учасників від Закарпаття:

Назва команди Кількість розв’язаних задач
1 UzhNU_Storm

(Єрмаков, Потапчук, Стратонов)

13
2 UzhNU_Auturismo

(Пригара, Сидоран, Зубанич)

12
3 UzhNU_MaybeEasyWin

(Рубан, Гайович, Новохацький)

10
Владислав Єрмаков
За роботою Владислав Єрмаков

Наступними в рейтингу йдуть також команди факультету інформаційних технологій UzhNU_MuteSpeakers (Вовк, Булина, Ковач) та UzhNU_Pie_With_Raisins (Давимука, Калинич, Федькович). Саме ці команди, за попередніми результатами, будуть представляти наш університет на ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з програмування (1/4 Міжнародної олімпіади), який відбудеться у вересні цього року у Львові. Відзначимо, що Владислав Єрмаков сам упорався з проходженням його команди до наступного етапу.

Дуже високий результат показали закарпатські школярі.

Назва команди Кількість розв’язаних задач
1 sUzhGymn_Racoons

(Макарович, Цибик, Сентипал)

14
2 sUzh_wise_uncles_and_Yulia

(Юрченко, Бочок, Симкін)

11
3 sUzh_TeamOfHappyLamas

(Майор, Зварун, Мурга)

7
4 sClass6

(Стегура, Лешко)

7

Команда учнів sUzhGymn_Racoons на чолі з переможцем багатьох всеукраїнських учнівських конкурсів Адальбертом Макаровичем розв’язала всі 14 задач. Також відзначимо команду sClass6 у складі дев’ятикласника Олександра Стегури та шестикласника Мартіна Лешка, яка розв’язала 7 задач. З такою кількістю задач не впоралися команди багатьох вишів України. Тож покоління, що підростає, має високий рівень:)

Ужгородський університет приймав 1/8 фіналу Міжнародної олімпіади з програмування
Нагороджено найкращих

Найкращі студенти та учні отримали футболки від ІТ-компанії Bitfury Software (керівник – Олександр Ботезату), з якою активно налагоджує співпрацю факультет інформаційних технологій. Планується запровадження нових курсів на ФІТ за активної участі найкращих співробітників цієї компанії. Крім того, ІТ-компанія Bitfury Software виявила бажання підтримати проведення Міжнародної літньої школи з програмування в Ужгороді. Приємно, що провідні ІТ-компанії світу взялися допомагати просуванню новітніх інформаційних технологій в освітньому середовищі України.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.