Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ обговорили початок відбірного туру найкращих медпрацівників Закарпаття

Висувати кандидатів на здобуття всеукраїнської відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» можуть і медичні навчальні заклади та наукові осередки відповідного спрямування

0 175

В УжНУ обговорили початок відбірного туру найкращих медпрацівників Закарпаття

Не тільки віддячити за сумлінну працю і преміювати грошовою винагородою, а й посприяти зменшенню негативних настроїв громадськості щодо роботи медиків в Україні – такою є мета всеукраїнської відзнаки «Орден Святого Пантелеймона», на яку можуть претендувати представники медичної галузі Закарпаття.
В УжНУ обговорили початок відбірного туру найкращих медпрацівників Закарпаття
Іван Миронюк

Про старт відбірного туру кандидатів на здобуття цієї премії говорили 21 лютого на прес-конференції в ректораті нашого вишу. Серед представників регіональної ради ордена в Закарпатській області був присутній її очільник, декан факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ Іван Миронюк.

«На Закарпатті дуже багато гідних медичних працівників. Це люди, які присвятили своє життя допомозі тим, хто її потребує. Ми повинні відзначити наших колег і обов’язково подати їх на це нагородження», – вважає Іван Святославович та його колеги.

Висувати своїх кандидатів можуть громадські організації, об’єднання організацій пацієнтів, заклади охорони здоров’я різних форм власності та медичні навчальні заклади й наукові осередки відповідного спрямування. Цьогоріч відзнаку присуджуватимуть у 5 номінаціях: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я» і «Взірець служіння суспільству». На переможця усеукраїнського туру чекає винагорода в 100 тисяч гривень.

В УжНУ обговорили початок відбірного туру найкращих медпрацівників ЗакарпаттяВідбір кандидатів триватиме протягом місяця: з 1 березня до 1 квітня. Розглядати учасників та висувати найкращих претендентів члени комісій будуть до 1 червня, а церемонія нагородження відбудеться 9 серпня.

Крім того, цього року молоді медичні працівники до 35 років можуть претендувати на «Медаль Святого Пантелеймона». Для цього очільники відбірної комісії виокремили три номінації: «За лікарське мистецтво», «За турботу і ласку до хворого» і «За наукові розробки в медицині».

Після виступу пана Миронюка журналісти мали змогу поставити йому та іншим членам регіональної ради запитання. Урешті присутні зійшлися на думці про важливість поширення інформації про відбір кандидатів ордена на Закарпатті, особливо – через регіональні ЗМІ та соцмережі.

Антоніна Чундак
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.