Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У центрі Ужгорода відгуляли інтернаціональне свято

Чимало учасників ІІ щорічного міжнародного молодіжного фестивалю «Beauty Around Me» («Краса навколо мене») – студенти УжНУ

0 456

У центрі Ужгорода відгуляли інтернаціональне свято

У ці вихідні площа Театральна стала інтернаціональним центром – з культурами своїх народів ужгородців знайомили представники різних національностей.

У рамках ІІ щорічного ужгородського міжнародного молодіжного фестивалю «Beauty Around Me» («Краса навколо мене») відбувся грандіозний фестиваль культур, що об’єднав представників України, Угорщини, Словаччини, США, Індії, Нігерії, Гани, Лівії, Марокко, Єгипту, Зімбабве та Йорданії. Чимало учасників – студенти УжНУ.

У центрі Ужгорода відгуляли інтернаціональне святоОрганізували захід управління молоді та спорту Закарпатської ОДА спільно з ГО «Екосфера», Peace Corps, УМГО «Єдине студентство», Закарпатською молодіжною радою, Єврошколою.

Першого дня молодь з різних куточків світу знайомилася, представляла свою країну. Відтак проходили квест на території Ужгородського замку та скансену, аби краще познайомитися з культурою краю.

Студентки факультету туризму та МК Марія Заболотна та Євгенія Чапалюк допомагали координувати захід. Дівчата пояснюють:

У центрі Ужгорода відгуляли інтернаціональне свято
Марія Заболотна та Євгенія Чапалюк

– Питання для квесту були розроблені таким чином, аби гості мали змогу не лише цікаво провести час, але й дізнатися про туристичні особливості Закарпаття – цьому сприяли запитання у гумористичній формі («Де можна знайти все село в неділю вранці?» – у церкві, «Де жінка могла знайти свого чоловіка ввечері?» – у корчмі, «Що двічі народжується й один раз помирає?» – орел Турул).

У центрі Ужгорода відгуляли інтернаціональне святоСвої країни презентували широкому загалу другого дня. На площі Театральній в Ужгороді представники кожної країни мали свою ятку, де показували народну кухню, національні вбрання, розповідали про свої країни. Щоб ужгородці краще зрозуміли особливості різних культур, учасники фесту співали й танцювали, малювали мехенді, показували фаєр-шоу тощо.

У центрі Ужгорода відгуляли інтернаціональне святоПоки іноземні студенти та українці з інших областей країни частували гостей свята, наші студенти-туризмознавці допомагали з організацією дійства та намагалися зробити свято максимально комфортним як для учасників, так і для гостей.

Родзинкою фестивалю став танцювальний флеш-моб, що об’єднав усі культурні надбання в один масовий танець.

Ксенія Шокіна
Фото – учасників фестивалю
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.