Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УжНУ допоможе здобути диплом європейського вишу міжнародного зразка

Ректор інформував студентів про перспективи паралельного навчання в нас і за кордоном

0 1 487
УжНУ допоможе здобути диплом європейського вишу міжнародного зразка

Виступ ректора УжНУ Федора Ващука
У великій залі вченої ради УжНУ відбулася зустріч студентського та професорсько-викладацького складу з керівником вишу Федором Ващуком. Як зазначив ректор, наш університет обрав європейський вектор розвитку і визначив для себе пріоритети. Один із них – міжнародна співпраця.

Головна мета зустрічі – поінформувати студентів про можливості навчання за кордоном для здобуттям паралельно двох дипломів – УжНУ та Центральноєвропейського університету у м. Скаліці (Словаччина).

Завдяки активній співпраці вишів, у рамках ґрантової програми зокрема, в Ужгородському університеті обладнали мультимедійні аудиторії та зали за останнім словом техніки. Це дасть змогу студентам «відвідувати» лекції професорів словацького вишу безпосередньо в Ужгороді – в онлайн-режимі. Телекомунікаційні комплекси, встановлені тут, є одними з найпотужніших серед тих, які мають інші виші України. Університет має змогу співпрацювати одночасно з 12 станціями, тобто вести онлайн-конференції чи лекції.

УжНУ допоможе здобути диплом європейського вишу міжнародного зразка

Що ж стосується безпосередньо навчання в Центральноєвропейському університеті, то будь-який студент на будь-якому курсі може приєднатися до цієї програми. Підготовка відбувається на рівнях бакалаврату, магістратури й докторантури за напрямами «міжнародні відносини», «екологічний менеджмент» та «навколишнє середовище». Мову навчання обирає кожен самостійно: англійську, російську, словацьку чи українську. Зарахування – без вступних іспитів. Оплата ж залежатиме від того, з якого й на який курс вступає студент і яку спеціальність обирає. Для студентів УжНУ вона становитиме 50% від загальної вартості. Бали з половини предметів, згідно з угодою, словацький університет зараховує автоматично. Тобто оцінки, які здобуто в УжНУ, визнаються дійсними для отримання диплому міжнародного зразка.

Вступати на вказані спеціальності може студент, що навчається за будь-яким напрямом в Ужгородському університеті. Але зрозуміло, що доведеться опановувати більшу кількість матеріалу і складати академрізницю.

Ще однією новиною стало те, що в стінах нашого університету буде можливість отримати сертифікат ESOL від міжнародної організації OCN, визнаної у світі, з головним офісом у Лондоні. Цей документ засвідчуватиме рівень знань іноземної мови.

УжНУ допоможе здобути диплом європейського вишу міжнародного зразка

Отож диплом європейського вишу міжнародного зразка – це інвестиція в себе. Його визнаватимуть як США, Австралія, Індонезія, так і країни ЄС. Система навчання за кордоном дещо відрізняється. У нашому випадку іспити прийматимуть і викладачі УжНУ, і викладачі з Центральноєвропейського університету. В основному процес навчання проходитиме в Ужгород. Проте відвідувати Словаччину доведеться. Долучившись до освітньої програми подвійних дипломів, студент зможе здобути відповідну спеціальність, удосконалити знання іноземних мов, стажуватися в провідних словацьких установах і мати перспективу дальшого працевлаштування за кордоном.

Європейський студентський квиток, який передбачає систему знижок, шенгенська віза, а також можливість дістати дозвіл на тимчасове проживання у країнах ЄС – усе це студент УжНУ може отримати, якщо вступить до Центральноєвропейського університету у м. Скаліці.

Докладніше про програму можна дізнатися у відділі міжнародних зв’язків, що на третьому поверсі ректорату УжНУ (заввідділу – О. І. Свєженцева).

Світлана Лапига,
фото Євгена Оборевича
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.