Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ відзначили День української дипломатії

Традиційний брифінг за підсумками зовнішньополітичної діяльності нашої держави впродовж року влаштували на кафедрі міжнародних студій та суспільних комунікацій

0 242

В УжНУ відзначили День української дипломатіїВ УжНУ відзначили День української дипломатії

Кафедра міжнародних студій та суспільних комунікацій факультету історії та міжнародних відносин Ужгородського  університету разом з Інформаційним центром Європейського Союзу та Центром міжнародної безпеки і євроатлантичної інтеграції УжНУ провели вже традиційний брифінг за підсумками зовнішньополітичної діяльності нашої держави впродовж року, що добігає кінця.

Брифінг відбувся в День Української дипломатичної служби, котра святкує свій столітній ювілей. Саме 22 грудня 1917 року було створено Генеральне секретарство закордонних справ Української Народної Республіки – перше вітчизняне зовнішньополітичне відомство. Про це наголосив директор Центру міжнародної безпеки та євроатлантичної інтеграції УжНУ Ігор Тодоров на відкритті брифінгу.В УжНУ відзначили День української дипломатії

Завідувач кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій, Надзвичайний та Повноважний Посол, доктор соціологічних наук, професор Сергій Устич акцентував увагу на участі закарпатців в розбудові сучасної української дипломатичної служби.

Директор Навчально-наукового інституту євроінтеграційних досліджень УжНУ, професор Іван Артьомов згадав у цьому контексті нещодавню презентацію наукового здобутку кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій – монографію «Історія, що об’єднує. Нариси новітнього транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні».

В УжНУ відзначили День української дипломатіїТакож науковець висловився з приводу місця нашої області в дипломатичній сфері: «Закарпаття має надзвичайно важливе геостратегічне положення для пріоритетності в реалізації планів зовнішньої політики України на теренах Європейського Союзу».

Були розглянуті питання перспектив європейської інтеграції України, продовження стратегічного партнерства з НАТО для дальшого вступу, взаємин з ООН, ОБСЄ, Радою Європи, двосторонніх відносин України з США, Німеччиною, країнами Вишеградської групи. Окремі питання теми брифінгу висвітили доценти кафедри Віталій Андрейко та Юрій Мателешко.

Вл.інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.