Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вихованці гуртка «Юні журналісти» завітали на профільну кафедру в УжНУ

0 9
Кафедра журналістики тривалий час співпрацює з об’єднаннями, де навчають юних медійників. Серед них і гурток «Юні журналісти» Мукачівського центру дитячої та юнацької творчості. Днями його вихованці разом із керівницею, заслуженою журналісткою Ядвігою Балогою вчергове приїхали до медійного підрозділу, щоб більше дізнатися про професії журналіста, міжнародного журналіста, рекламника й піарника.

Вихованці гуртка «Юні журналісти» завітали на профільну кафедру в УжНУЮним медійникам запропонували насичену програму, яку підготували студенти з викладачами. Вітав гуртківців і завідувач кафедри Євген Соломін.

Вихованці гуртка «Юні журналісти» завітали на профільну кафедру в УжНУ Цього року зустріч розпочалася з презентації спеціальностей, яку продемонстрували студентки Тетяна Тарасюк і Лілія Гложик. Після вступної частини школярів чекала  хвилинка сміху – презентація з мемами, створена магістрантом Артуром Логойдою. Згодом школярі пройшли опитування про визначення типу особистості й вибір майбутнього фаху. Його підготували Дар’я Ліхоліт і Микита Педченко. Наприкінці презентаційної частини юних журналісти подивилися емоційний відеовідгук про навчання від медійників різних курсів і спеціальностей. Тоді відвідали редакцію університетської газети «Погляд», де познайомилися зі студенткою Софією Скибою, яка тут працює, та розповіла про особливості підготовки видання.

Вихованці гуртка «Юні журналісти» завітали на профільну кафедру в УжНУ Однією з найцікавіших частин заходу став квест, який розробив студент Микита Лісовець із колегами. За легендою, невідомі викрали символ кафедри – «Словник журналіста». Тож потрібно було виконати завдання і знайти важливу книжку, яку врешті дістали в подарунок разом із солодким призом.

Керівниця гуртка Ядвіга Балога поділилася зі студентами й викладачами методами роботи з вихованцями, розповіла про навчальний процес: «Намагаємося створювати умови, за яких наші гуртківці будуть мати більше комунікації при створенні власних газет і готуватимуть публікації для сайту. Найбільша проблема сьогодення – перенасиченість життя онлайн-спілкуванням, надмірне використання гаджетів, тому важливо навчатися живого спілкування, вміти здобувати інформацію, проводити інтерв’ю, працювати в команді».

Юні журналістки, крім неформального спілкування зі студентами-медійниками, спробували себе в ролі інтерв’юерок. Також познайомилися ближче із завідувачем кафедри під час виконання цього завдання.

Вихованці гуртка «Юні журналісти» завітали на профільну кафедру в УжНУНаприкінці зустрічі вихованці гуртка отримали сертифікати про активну участь у заході, що заохочують до вступу на медійний підрозділ, та зробили спільне фото зі студентами й викладачами.

Лілія Гложик, студентка 1 курсу спец. «Реклама та зв’язки з громадськістю».
Фото авторки та Максима Костика
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.