Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентам факультету МЕВ розповіли про програму «Молодіжний делегат України до ООН»

Молоді люди з добрим знанням англійської, розумінням специфіки роботи ООН і прагненням змін мають можливість стати стажерами Організації протягом року, три тижні з виділеного часу передбачено на практикування в офісі у Нью-Йорку

0 99
Студентам факультету МЕВ розповіли про програму «Молодіжний делегат України до ООН»
Ольга Руда та Марина Михайленко
Нещодавно на факультеті міжнародних економічних відносин  презентували програму стажування «Молодіжний делегат України до ООН». Організувало захід студентське наукове товариство підрозділу на чолі з його головою – другокурсником Денисом Цапом.

На зустрічі буди присутні студенти I–IV курсів. Представляли програму вихованцям УжНУ студентки Київського інституту міжнародних відносин Ольга Руда та Марина Михайленко. Дівчата також беруть участь у стажуванні – уже в червні завершиться дія їхніх мандатів.

Суть програми полягає в тому, що молоді люди з добрим знанням англійської, розумінням специфіки роботи ООН і прагненням змін мають можливість стати стажерами організації протягом року. Три тижні з виділеного часу присвячені практикуванню в офісі у Нью-Йорку. Витрати на проживання організатори повністю покривають.

У США учасники програми зустрічаються з делегаціями різних країн, виступають у ІІІ комітеті на Генасамблеї ООН, можуть готувати резолюції тощо. Студенти є практично повноцінними делегатами ООН, хіба що без можливості голосування. Як наголошує Денис, це корисний досвід для молодої людини, а особливо – студента-міжнародника.

Після традиційної лекційної частини заходу студенти мали змогу поставити запитання гостям і дізнатися більше інформації про програму, яка їх цікавила.

Антоніна Чундак,
фото факультету МЕВ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.