Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вперше на базі УжНУ тривають курси підвищення кваліфікації публічних службовців

Сертифікати про успішну підготовку вручили випускникам за професійною програмою з питань запобігання корупції

0 235
Навчатися нового не пізно ніколи. З огляду на це в УжНУ створили Навчально-науковий центр підвищення кваліфікації публічних службовців. 31 жовтня на юридичному факультеті випускникам перших профкурсів вручили сертифікати про їх проходження.

Вперше на базі УжНУ тривають курси підвищення кваліфікації публічних службовцівКурси підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування за професійною програмою з питань запобігання корупції тривали 9 днів. Національне агентство державної служби виділило університету для цього 100 бюджетних місць. І це стало першим досвідом для навчальних закладів Закарпаття. Наразі до участі долучилися юридичний факультет та ФСН – саме вони виграли тендер на надання послуг із поліпшення знань спеціалістів органів влади.

«Що три роки держслужбовці зобов’язані проходити курси підвищення кваліфікації. Раніше це відбувалося у спеціально створених закладах, а тепер можемо надавати такі послуги на місці – це полегшує доступ до них, – роз’яснює завкафедри адміністративного права Тетяна Карабін. – У нашому університеті тривали 9-денні курси за професійною програмою, що включали лекційні та практичні заняття. Крім того, проводили й дводенні тематичні тренінги з питань запобігання корупції. Стартували ці курси в жовтні, але триватимуть і надалі».

Випускники перших профкурсів
Випускники перших профкурсів

Вперше на базі УжНУ тривають курси підвищення кваліфікації публічних службовцівПід час вручення сертифікатів про успішне проходження курсів підвищення кваліфікації декан юридичного факультету Ярослав Лазур наголосив на важливості оновлення знань фахівців. Відтак передав слово проректору УжНУ Олександру Сливці. Той, своєю чергою, висловив упевненість у тому, що університет і далі забезпечуватиме такі курси й сподівається на підтримку держави, адже цього разу все фінансувалося бюджетним коштом.

Проректорка Мирослава Лендьел підкреслила, що це чудова можливість навчатися нового в себе вдома, адже тепер не потрібно їхати в інші області, аби здобувати знання й поліпшувати навички. «Сучасний університет має працювати не тільки з 17-річними абітурієнтами, а й з випускниками, які хочуть розвиватися й удосконалюватися», – зауважила пані Мирослава.

Курси підвищення кваліфікації стали новим витком у розвитку університету як освітнього осередку, що працює на користь громади, міста і всієї держави.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.