Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Welcome: факультети УжНУ відчинили двері перед школярами обласного центру

або Як зустрічали учнівську юнь математики, туризмознаці та іноземні філологи Ужгородського університету

0 602
Чим живе університет, як проходять студентські будні і свята та які можливості відкриваються перед тими, хто здобуває освіту в УжНУ, – мали нагоду довідатися школярі старших класів шкіл та гімназій Ужгорода. У рамках відзначення 72-ї річниці вишу відбувся День відкритих дверей. Журналісти Медіацентру дізнавалися, як і кого приймали на математичному факультеті, а також на факультетах туризму та МК й іноземної філології.
Welcome: факультети УжНУ відчинили двері перед школярами обласного центру
На матфаці

До тих, хто прагне пов’язати життя з математикою чи ІТ-технологіями, звернувся декан матфаку Михайло Повідайчик, який пояснив молоді про систему вступу та специфіку навчання на факультеті, завідувачі кафедр розповіли про підрозділи, якими керують, а студенти підготували екскурсію факультетом, поділилися історіями про свої будні і свята.

Крім того, учні дізналися про гуртки, у яких займаються студенти (серед яких, приміром, робототехніка та написання програм для 3D-окулярів), почули про перспективи, що відкриваються перед студентами та випускниками матфаку, як-от: навчання за кордоном, міжнародні практики, робота у провідних компаніях світу тощо.

Welcome: факультети УжНУ відчинили двері перед школярами обласного центру
ФІФ

На ФІФ завітало, певно, більше сотні абітурієнтів, до яких звернувся керівник підрозділу Михайло Рошко й викладачі кафедр. Школярі також дізналися про життя факультету, міжнародні програми обміну, в яких беруть участь студенти, та можливість безкоштовного навчання у ВНЗ Європи після випуску. На цьому факультеті не з чуток знають і розуміють: володіння іноземними мовами відкриває двері у широкий світ, тож старшокурсники нерідко вступають на ще одну спеціальність, аби потім бути конкурентоспроможними на ринку праці.

Welcome: факультети УжНУ відчинили двері перед школярами обласного центру
Гості факультету іноземної філології

Студенти й викладачі факультету туризму та МК на чолі з деканом Наталією Габчак відкривали перед абітурієнтами двері у широкий світ можливостей, які постануть перед тими, хто обере для себе цей підрозділ. Тут розповіли про випускників факультету, студентські практики у різних туристичних закладах Закарпаття, можливість стажування у закордонних вишах та працевлаштування у країнах Європи й Америки, участь у культурно-туристичному житті краю, чирлідерство тощо. Наголошували й на тому, що студенти, окрім фахових дисциплін, вивчають дві іноземні мови.

Welcome: факультети УжНУ відчинили двері перед школярами обласного центру
Представники факультету туризму та МК

Як вітали гостей на інших факультетах – читайте в наших матеріалах.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.